jueves, 21 de abril de 2011

MANI  14 DE MAIG 11 HORES, 
PL.CATALUNYA-BARCELONA

toca rebel·lar-nos

El 14 de maig ho tornarem a repetir, i ben alt. La UGT  i  la  CONC sortirem de nou al carrer, acompanyats de milers de persones per dir «Prou retallades!»,  i  per  defensar uns serveis de qualitat a les escoles, als hospitals i d’atenció social. En aquesta gran convocatòria cívica, tornarem a tenir al costat moltes entitats i organitzacions socials que s’han unit en aquest clam comú en defensa de l’estat del benestar.

Aquesta vegada, els ciutadans i les ciutadanes del carrer podran dir-hi la seva, i junts, demostrarem que no estem disposats a deixar-nos arrabassar els nostres serveis públics, pels quals hem lluitat tants anys i quetant ens ha costat d’aconseguir. I que, sabent que encara no hem arribat al nivell òptim de l’estat del benestar, no permetrem que les retallades afectin els que menys tenen, ni que en baixi la qualitat.

Estem vivint uns moments difícils. Mentre el Govern tira pel dret i passa la tisora sense contemplacions, sense consultes ni diàleg, i alhora anuncia mesures per beneficiar els més rics i els que ens han portat a la  crisi:  elimina  l’impost  de  successions,  sondeja l.eliminació de l’impost de donacions i la baixada de l.IRPF a les rendes altes. Un reguitzell de mesures que condueixen al mateix: ataquen els serveis universals, perjudiquen els que menys tenen, generen desigualtat i posen en perill la cohesió social. Un Govern que aposta pels rics i afavoreix les privatitzacions i la sanitat com a negoci.

En un escenari com aquest, d’amenaces sobre tot allò que és públic, tot allò que és nostre, aquest mes de maig toca rebel·lar-nos, per si no en teníem prou, ara encara amb més motius. Perquè no deixarem que ens prenguin ni els nostres serveis, ni els nostres drets. Com ha passat en els darrers dies, amb els professionals de la sanitat que han sortit al carrer, o els treballadors dels serveis públics, que més recentment han col·lapsat el centre de Barcelona. Demostrem-ho, primer el nostre dia, el Primer de Maig; i novament, amb el conjunt de les entitats del país, el 14 de maig.

Josep M. Àlvarez i Suárez
Secretari general de la UGT de Catalunya

No hay comentarios:

Publicar un comentario